שבת

קידוש בשבת לפני שמיעת קריאת התורה?

  • ב' כסלו התשע"ח

שאלה

בס"ד שלום רב, אני נוהג ללכת בתפילת שבת בבוקר למניין של חסידות מסוימת, אך משום שהמניין מתחיל בשעה 10 בבוקר ובימי החורף זמן תפילה מסתיים מוקדם ,בכדי לא לעבור זמן תפילה אני מתפלל ביחידות בבית תפילת 7 ולאחר מכן מצטרף למניין מתחילתו ושומע את הכל על הסדר קדישים,ברכו,חזרת ש"ץ,קריאת התורה וכיו"ב ולאחר מכן מתפלל מוסף עם המניין השאלה אם לאחר שהתפללתי יחידי בבית אני יכול לקדדש ולאכול מזונות לפני קריאת התורה ולאר מכן להצטרף למניין המאוחר ?? בברכה

תשובה

שלום וברכה

מותר לקדש ולאכול מעט. לאחר תפילת מוסף תקדש שוב על היין לפני הסעודה.