שאל את הרב - כללי

האם לכל בעל חיים יש ייעוד?

  • ג' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום, האם גם לכל בעל חיים יש ייעוד? והאם יש להם חיים אחרי המוות? תודה

תשובה

שלום רב,

1. כל בעל חיים יש לו ייעוד, זאת אומרת יש סיבה שהקב"ה ברא אותו ושם אותו בזה העולם, וכבר אמרו חז"ל במסכת שבת (דף עז עמוד ב) כל מה שברא הקב"ה בעולמו לא ברא דבר אחד לבטלה. יעויין שם.

2. אין לבעלי חיים הישארות הנפש אחרי מיתתם, וממילא אין להם עולם הבא, ואין נותנים דין וחשבון כלל (ראה מסכת כלה שאין לבהמה חלק לעולם הבא).

בברכה,

הלל מאירס