מה יקרה בדור שלפני ביאת המשיח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! לפי הסרט "המסע האחרון" יש נבואה שאומרת שלפני בוא המשיח היהודים יהיו צמאים לתורה, אך מצד שני אומרים גם שלפני בוא המשיח לאנשים לא יהיה כבוד אחד לשני ויזלזלו ואחרים. מהדברים אני יכול להבין כמה דברים: א. לפני בוא המשיח היהודים יתחלקו ל2 קבוצות- רשעים, וצדיקים ב. היהודים ילמדו הרבה תורה אבל זה לא מה שיפריע להם לזלזל אחד בשני ג. אחת הנבואות לא תתגשם או שמשהו אחר בכלל... תודה מראש!!

תשובה

לא הבנתי בדיוק את הסתירה שמצאת. אך בענין הצמאון לתורה כנראה הכוונה לפסוק " הנה ימים באים נאום השם והשלכתי רעב בארץ לא רעב ללחם ולא צמא למים כי אם לשמוע את דברי השם" -

טעות היא לחשוב שמדובר בברכה אלא להפך המצב יהיה קשה שדבר השם והחוכמה תיהיה כל כך נעדרת, עד שירגישו צמא ורעב לדברי תורה ולא ימצא , הדברים תואמים בהחלט כבר לדורנו ולא רק בציבור הכללי אלא גם וקל וחומר בציבור שיודע מה זה תורה שחשים בחוסר גדול לדברי אלוקים חיים וברורים.