תפילה וברכות

דיבור בתפילה

  • ו' כסלו התשע"ח

שאלה

מדוע אסור לדבר באמצע התפילה אך לפני "ברוך שאמר " מותר להפסיק בדיבור בן ברכה לברכה ?

תשובה

שלו וברכה

לא כל כך הבנתי במדוייק את השאלה.

אנסה בכל זאת להסביר. ברכת ברוך שאמר היא ברכה על המזמורים שאנו אומרים אחר ברוך שאמר וברכת ישתבח היא ברכה אחרונה כביכול על המזמורים שאנו אומרים ולכן אסור לדבר בין ברכת ברוך שאמר כי הברכה חלה על כל המזמורים עד לאחר יששתבח.

ברכות השחר כל ברכה וברכה היא על דבר מסויים ואין קשר בין ברכה אחת לשניה ולכן אין איסור לדבר עד ברכת ברוך שאמר.

אם הדברים לא ענו על השאלה נא לכתוב שוב.