כשרות בחו"ל+

  • ו' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב! אחותי ואני טסות לאמסטרדם + בלגיה, אני יודעת שיש מסעדות כשרות אך יש אזורים שנהיה בהם ולא בטוח שיהיו מסעדות כשרות באזור. השאלה אם מותר יהיה לשתות נס קפה בבתי קפה? ואיך אפשר לבדוק שבאמת התהליך הכנה הוא כשר? האם מותר לאכול צ'יפס שמוכרים שם בדוכנים? ואם יש עוד מאכלים שאין בהם חשש אשמח שהרב יכתוב. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

מותר לקנות פיצוחים לא קלויים וכן נס קפה ללא חלב בכוס חד פעמית/כוס ניר. אסור לאכול צ'יפס בדוכנים. מותר לקנות פירות וירקות חופשי. מותר לקנות מים קוקה קולה וספריט ומיץ טבעי שאין בו ענבים.

אשמח לסייע בכל שאלה.

בהצלחה,