האם אדם שנפטר כתוצאה מכך שלא שמר על בריאות גופו נחשב למתאבד?

  • ו' כסלו התשע"ח

שאלה

אני יודעת שיש ציווי להישמר לנפשותינו, וזה אומר לשמור על בריאות הגוף ולהתנהג איתו נכון. השאלה שלי האם אדם שגורם לעצמו מחלה על ידי רישול ביחס לגופו, והיא מביאה קץ לחייו, נחשב למתאבד? למשל אדם שמעשן וכתוצאה מזה מקבל דלקת ריאות ח"ו ונפטר, נחשב למתאבד כי לא שמר על בריאות גופו? זה נושא שממש מטריד אותי בזמן האחרון. תודה רבה רבה.

תשובה

שלום רב,

אדם כזה שהתרשל ולא שמר על בריאות גופו כנדרש, וכתוצאה מכך חלה ונפטר - ודאי יתן את הדין על כך בפני בית דין של מעלה. ומכל מקום אין עליו הגדר ההלכתי של "מאבד עצמו לדעת", ולכן ודאי שיושבים עליו שבעה, ויש לו חלק לעולם הבא.

בברכה,

הלל מאירס