לעשר מספרים

  • ט' כסלו התשע"ח

שאלה

שלום רב לכולכם! בכוונתי לקנות מתנת יום הולדת לבעלי, סט ספרים מאתר הידברות(ארכיאולוגיה). האם זה יחשב למעשר החודשי? - הוא דיבר הרבה על כך שהוא רוצה לקנות את הספרים האלו בצרפתית, אני אפתיע אותו (בעברית אבל זה גם טוב ) תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם בעלך יידע בסופו של דבר שהספרים נקנו מכספי מעשרות ויכתובזאת על הספר כדי להשאיל אותם לכל המעוניין, מותר.