למה לא עדיף להיוולד גוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מה בית דין של מעלה שואלים גוי שהרי אין לו מצוות חוץ משבע מצוות בני נח ולמה לא עדיף להוולד גוי אמריקאי בלי שום חובות ורק כיופים ובלי בית דין של מעלה ותרי"ג מצוות של מטה ?

תשובה

שבע המצוות כוללות הרבה פרטים של גזל וכו, ואם פעל נגד יהודי ודאי שיתבע על כך. לגבי שאלתך השניה: למה כל חבר כנסת רוצה להיות שר?

הרי זה יותר קשה ומלחיץ ודורש אחריות כבדה? שישאר חבר כנסת ויהנה ממנעמי השלטון בקלות?

התשובה פשוטה: אדם בר דעת יודע ומרגיש שהנאה אינה מסתכמת בסיפוק התאווה הגשמית, אחריות מעמד ויכולת השפעה הם מהווים תענוג ותחושה הרבה יותר רבה של שלמות וערך.

וזה בדיוק ההבדל בין יהודי לגוי- מידת ההשפעה ההאחריות ומימלא גם נטילת השכר לאחר השלמת העבודה.