תפילין צבאיות

  • י"א כסלו התשע"ח

שאלה

הרב שלום, רציתי להתייעץ לגבי האם תפילין שנמצאו במחסן אבדות באפסנאות צבאית מותרים לשימוש? אני הייתי במקום למיטב זכרוני כ4 ימים ואף אחד לא דרש אותם, אך למעשה זה היה נראה שהם נמצאים שם כבר תקופה. בסופו של דבר החלטתי מתוך שיקול דעת שלי החלטתי כן לקחת אותם. השאלה עכשיו האם אני יכול להשתמש בהם ואם לא אז מה כן עלי לעשות איתם? תודה רבה על המענה.

תשובה

שלום וברכה

בתפילין יש סימן (ניתן לזהות את הסופר לפי הכתב) והבעלים לא אמורים להתייאש.

ניתן להשתמש בהם לאחר הערכת השווי אצל שלושה סוחרי סת"ם ולאחר שרושמים שפנקס שחייבים סכום זה לבעל התפילין.

בהצלחה,

בנימין שמאולי