שאל את הרב - כללי

שמירת נגיעה לנערות

  • י"ח כסלו התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב! אני בת 14 ושומרת נגיעה. תמיד אמרו לי שאחת הסיבות לשמירת נגיעה היא כדי שלא יקרה איסור חמור. למה שזה יקרה ? לא כל הבנים ככה !! יש לי גבולות אני יכולה לשלוט על עצמי ולדעת מה אסור ומה מותר. אשמח לתשובה

תשובה

לכבוד השואלת,

סליחה על האיחור בתשובה.

כפי מה שנראה לך היום, נראה שאין בעייה בדבר.

אמנם מטבע הדברים, שברא הקב"ה אשר בהתפתחות הגוף מגיל 14 עד גיל 20, ההורמונים גם כן מתפתחים; ואז גם הגבר וגם האשה מרגישים עוד יותר דחף לביטוי רגשות פנימיות ולבטא אותם באופן הטבעי  שהוא באופן הפיסי.

התורה, שהכירה היטב את תהליך ההתפתחות אצל כל אחד ואחת, מלמד לכל בחור ובחורה לנתב את כל הדחפים שלהם  רק כלפי אותו שותף בחיים המיוחד בשבלהם, דהיינו רק כלפי אותו שמתייחד איתו בזמן הנישואין.  וכאשר בחור או בחורה מבקשים לבטא את הרגש שלהם המתבצע באופן טבעי ופיסי, כלפי מי שאינו אותו אחד המיוחד שבשבילהם אלא לבחור או לבחורה אחרת - ולו יהא המעשה הפיסי הקטן ביותר, כמו נגיעה קלה - הדבר אסור לחלוטין.

בברכה שתזכי להמשיך תמיד בדרכך הטוב ויהא לך תמיד הכח לשמור את גדרי התורה המחוייבות,

רב נחום