D.N.A הסתמכות ההלכה על בדיקת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

הרב עובדיה יוסף, הרב לאו, והרב פיינשטיין טוענים שאין לבדיקת D.N.A שום תוקף בהלכה, ולגבי התינוק אזלינן בתר רוב בעילות. אני שואל- איך זה יכול להיות שאחרי שהוכח בצורה מדעית למעלה מכל ספק שהתינוק של מישהו ובדיקות D.N.A של האב ושל הבן תואמות, זה לא נתפס על פי ההלכה,ואזלינן בתר רוב בעילות?

תשובה

שלום ערן D.N.A זה דבר לא יציב כל עוד המדע לא התקדם אנחנו יכולים להשען על זה, אבל ככל שהמדע יתקדם ודאי יהיו גילויים נוספים שיתכן ויהפכו את התמונה לגמרי.

מה שאין כן רוב, זהדבר הגיוני יציב שלעולם לא יכול להשתנות, זה לא נובע מגילוי של דבר שעדיין לא ירדנו לפשרו אלא מהגיון צרוף , ולכן בודאי שביחס בין רוב למחקר מדעי הרוב הוא מוצק יותר.