חגים ומועדי השנה

התחיל לומר "הנרות הללו" מיד אחרי הברכות

  • כ"ד כסלו התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב, אם אבא שלי אחרי שבירך על הדלקת הנרות התחיל לשיר "הנרות הללו" ותוך כדי הדליק נרות חנוכה האם יצאתי ידי חובה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם אביך התחיל לומר "הנרות הללו" אחרי שהדליק את הנר הראשון, ולפני שהדליק את נרות ההידור, אין שום בעיה, כי אפשר לנהוג כך גם לכתחילה (יעויין משנה ברורה סימן תרעו סק"ח, וחזון עובדיה חנוכה עמוד קל).

אולם אם הוא אמר "הנרות הללו" לפני שהדליק את הנר הראשון, יש בזה חשש הפסק, וצריך להיזהר מאוד שלא לעשות כן. ומכל מקום יצאתם ידי חובת המצווה, ואין צורך לחזור ולברך (וכ"כ בספר נטעי גבריאל חנוכה פרק כט סעיף ג שבדיעבד אם התחיל לומר הנרות הללו לפני שהדליק הנר הראשון אין צריך לחזור ולברך).

חנוכה שמח,

הלל מאירס