אכילת כרובית במרק

  • א' טבת התשע"ח

שאלה

אמא שלי הכינה מרק ירקות עם כרובית, הכרובית לא נקנתה מגידול ללא חרקים אך אמא שלי השרתה אותה בחומץ ומים. השאלה היא האם מותר לזרוק את הכרובית ולאכול מהמרק? או שיכול להיות שיש חרקים במרק?

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

מותר לזרוק את הכרובית ולאכול את המרק. אין צריך לחשוש שיש חרקים במרק ככל שבדקתם בתוך המרק ולא מצאתם כלום.

[ויש להבהיר לאמא שלגבי הכרובית לא יעזור ההשראה בחומץ ומים כי התולעים נשארים בפנים. להסבר ראה כאן:

https://www.youtube.com/watch?v=xrb4zRAe4bo]

בברכה,

רב נחום