למה לוויתן ולוויתנית

  • א' טבת התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב שאלה ראשונה חס וחלילה אין בישום פקפוק אבל כנראה שאיפשהו בפנים אולי.. אם הקבה לא טועה וברא עולם כזה שגם אם כל הים שבעולם היה דיו לא הייתי מספיק לתאר את הבריאה וכתוב שהוא ברא לוויתן ולוויתנית ושאם הם יקחו לגימה צריך 70 שנה גשמים בעצם הוא לקח אליו את אותה אחת בשביל שלא יתרבו כי אם כן העולם יחרב אז למה ליצור מלכתחילה. 2. אם יהודי בא על גויה ואחריזה גייר אותה והתחתנו נחשב לו כעברה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לכל יצור יש מטרה בבריאתו, גם אם לזמן קצר. המדרש שתיארת מתאר בריה אדירה ומופלאה בגודלה, אשר מטרתה ללמדנו את גודל עוצמתו של הבורא, אשר מסוגל לברוא בריות כה גדולות ועצומות שמסוגלות להחריב את העולם, ועם זאת דואג לבני האדם - שהם תכלית הבריאה ומטרתה - ועל כן מנע בריות שכאלה מעולמו כהכנה ליצירת האדם. יש בכך לימוד על גדלות הבורא וחשיבות האדם.

כמו כן, המדרש מוסיף ומספר שבריה מופלאה זו תיאכל לעתיד לבוא עם בוא הגאולה בסעודת הצדיקים, וכך יהיה מוסר לעולם כולו שיראה את גדלות הבורא, ואת העובדה שרעיון הגאולה הוכן עוד בששת ימי בראשית! שהרי למטרה זו נבראו והוכנו לצדיקים.

בברכה,

דניאל בלס