תפילה וברכות

תפילה על כלל

  • ט' טבת התשע"ח

שאלה

לכבוד הרבנים שלום וברכה.
כאשר אני לומד או מתפלל, אני משתדל שהלימוד יהיה גם לזכות שאר עם ישראל.
א. האם אני יכול להתפלל על העם שיחזרו בתשובה, אפילו אלה שאינם מעוניים בכך, והאם זה יועיל?
ב. כשאני לומד לעילוי נשמת, אני רוצה ללמוד גם לאלו שאין מי שלומד עבורם, איך לומר את הנוסך של היהי רצון לאחר הלימוד?
ג. האם הזכרת שם של אדם מסויים לברכה או לעילוני נשמת וכדו' מועילה יותר מאשר להכליל אותו בתוך שאר חולי עומ ישראל וכו'?
תודה. ושאו ברכה.

תשובה

שלום וברכה

א. מצווה להתפלל וזה בוודאי יועיל.

ב. מוסיפים ביהי רצון שזה יהיה לעילוי נשמת כל אלו שאין להם מי שילמד עבורם.

ג. מועיל יותר.