תפילה וברכות

ברכת ברוך המפיל בק"ש לנשים

  • י"א טבת התשע"ח

שאלה

שלום, רציתי לשאול: ראיתי בספר "אוצר דינים" של הרב יצחק יוסף שכתוב שאישה צריכה להגיד ברוך המפיל בשם ומלכות, וכל זה כשהיא הולכת לישון לפני חצות. אם הולכת לישון אחרי חצות לא תברך כלל. האם הבנתי נכון את ההלכה? אשמח לתשובה ופרוט לגבי ההלכה. בתודה רבה ותזכו למצוות. אמן.

תשובה

שלום וברכה

כך היו פוסקים בעבר. אולם הרב חזר בו על פי פסיקת אבי וכיום נפסק שכל הלילה ניתן לומר ברכת המפיל.