האם מותר להבטיח?

  • י"ג טבת התשע"ח

שאלה

האם מותר להבטיח משהו? האם זו כמו שבועה? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

אין איסור להבטיח (וע"ע שו"ת שבט הלוי חלק יא' סימן ריח), ומכל מקום הנהגה טובה שאדם יתרגל לא להבטיח, אלא יאמר אשתדל בלי נדר וכל כיוצא בזה.

וכן כתב הרב דב יפה זצ"ל בספר לעבדך באמת (אמונה, תורה, עמוד שלא) שלחזון איש הייתה ביקורת על אותם שעל סמך אמירת "בלי נדר", הם מבטיחים הבטחות שאינם בטוחים שיוכלו לקיימם. טענת החזון איש הייתה, שאף שנדר אין כאן, הבטחה יש כאן! משום כך סבר החזון איש שראוי להתבטא: "אני מקווה לעשות את אשר ביקשת" וכדומה.

בברכה,

הלל מאירס