שירות לאומי?<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני לומדת באולפנא ואני מתכוונת לעשות שירות לאומי בכל מצב, אז רציתי לדעת האם הרב יוכל לומר לי לאן כדאי לי ללכת כדי שלא יקרה מצב שאעבור על דברי התורה וההלכה חס וחלילה.

תשובה

שלום

אם את שואלת כדבריך, "כדי שלא יקרה מצב שאעבור על דברי התורה וההלכה", הרי שהתשובה היא שעלייך לימנע כליל מהליכה לשירות לאומי. וכפסק רוב ככל גדולי ישראל, וכן פסקה הרבנות הראשית לישראל, באיגרת לבנות ישראל מחודש כסלו שנת תשי"א, וזה לשון האיגרת: "...הננו אחרי בירור המצב מפרסמים דעת תורה שגיוס נשים אפי` פנויות במסגרת צבאית באיזו צורה שהיא אסורה בהחלט", (משואה לדור עמוד קיז).

יש לציין כי דעת החזון איש היה שהדבר אסור ביהרג ואל יעבור, ומשם הרב הראשי הגאון רבי צבי פסח פראנק זצוק"ל נאמר כי אף אילו יגייסו נשים לומר תהילים במסגרת צבאית, הדבר אסור בהחלט.

וכיום ידוע ומפורסם הסוד הגלוי, שהמקום מועד לפריצות, וגם מקרב הציבור החילוני יצאו אנשי רוח נגד התופעות השליליות הקיימות בצבא הגנה לישראל. אפשר ורצוי מאוד לנתב את רוח ההתנדבות למקומות שרוח חכמים נוחה מהם, שלא במסגרת צבאית.

בהצלחה - מנשה ישראל