זוגיות

בעיות לפני חתונה

  • י"ז טבת התשע"ח

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב
רציתי לשאול בבקשה האם זה דבר טבעי שיש קשיים לפני חתונה?
אני והבת זוג שלי אמורים להתחתן בעוד חמישה חודשיים בקדושה בבית הכנסת הגדול בתל אביב ובשבוע האחרון רבנו לא על משהו מיוחד ולא משהו שהוא לא ניתן לשינוי או תיקון והיא ביקשה זמן לחשוב וכרגע אנחנו במצב של ״הולד״ על החתונה ועל היחסים.
וגם היא ביקשה שאני אחזור לגור בבית שלי(היינו גרים ביחד אצלה) רציתי לדעת מה אני אמור לעשות במצב כזה? כבר החלטנו שאנחנו רוצים לחיות ביחד לעד סגרנו תאריך סגרנו הכל ופתאום משום מקום זה קרה והכל כרגע נישאר בסימן שאלה אחד גדול מה לעשות?
בתודה מראש.
דוראל

תשובה

שלום וברכה

חיים משותפים לפני החתונה מביאים קשים רבם כיודע.

זיווג בין איש ואשה אינו דבר קל ורק בזכות השכינה השרויה בין הזוג יש אפשרות לחיבור אמיתי בין איש לאשה. אולם ברגע שהחיבור הוא לא לפי התורה, מאחר ולפי התורה אסורים לחיות יחד גבר ואשה ללא נישואין וטהרה, אין כמובן עזרה ממרומים ולכן יש קשיים רבים.

תקבל על עצמך מעתה שאתה לא תשוב לגור איתה או אף כל מגע גופני עד לטהרה וחתונה ובעז"ה תראה שכל הדברים יסתדרו על הצד הטוב ביותר.

אציע לראות את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/video/60896

עלו והצליחו ובברכה לבשורות טובות מהרה,