שאל את הרב - כללי

אלוקיםםם

  • כ"א טבת התשע"ח

שאלה

שלום..רציתי לדעת שכשאשר נשמה מסיימת את תיקונה בעולם הזה בהצלחה ועולה לגן עדן אז למה היא לא רואה את אלוהים? למרות שאין לו גוף אבל הוא כן יכול להתגלות באיזשהי דרך אז למה הוא לא עושה את זה ? כי אם כבר אנחנו בעולם האמתי והוא אבא שלנו ואנחנו אוהבים אותו והוא אוהב אותנו ואין סיבה שלא נראה אותו אז למה לא ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

היא רואה את השכינה.

בתורה נאמר: "כי לא יראני האדם וחי" (שמות לג, כ). על כך ביארו חז"ל: "בחייהם אינם רואים, אבל במיתתם רואים!" (במדבר רבה פרשה יד).

מכאן שהנשמות זוכות לקשר אישי עם יוצרן בעולם הבא, רק שכל נשמה זוכה לקירבת אלוקים שונה לפי רמת דרגתה בגן-עדן. אמרו חז"ל: "שבשעת פטירתו של אדם אין מלוין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד" (אבות ו, ט). ככל שאדם מקיים יותר מצוות בעולם הזה, כך יזכה להיות קרוב יותר לאלוקים בגן-עדן, ויהנה מזיו השכינה.

בברכה,

דניאל בלס