נשים

מיטות

  • כ"ד טבת התשע"ח

שאלה

כמה ס"מ צריך להיות בין מיטה למיטה בזמן הנידה, האם חייבים לבדוק ביום ההפסק גם במוך דחוק או שזה מנהג?

תשובה

שלום וברכה

מעיקר הדין די בהפסק קטן. אולם נהגו בקהילות רבות  להקפיד שיהי מרחק של כחצי מטר בין המיטות.

אין זה מנהג אלא חומרא הלכתית חשובה שלפעמים היא מחוייבת על כן במידת האפשר יש להקפיד על כך. במקרה של קושי אפשר להקל בשאלת רב.