שבת

יום שישי וקידוש מאוחר

  • כ"ו טבת התשע"ח

שאלה

שלום רב, מבקשת לדעת , בעלי הולך לבית הכנסת ביום שישי, אנו חוזרים בתשובה לא הרבה זמן, יילדי מגיעים אלינו ביום שישי בשמונה בערב , אני מרגישה שזה לא נכון לאכול בשעה כה מאוחרת, עליי לציין שיש להם שתי ילדים קטנים ולא יכולים להגיע מוקדם יותר, מה לעשות, האם לברך שלום עליכם, המוציא ולחכות , ואז ילדיי לא ישמעו הברכה וכאן מה עליי לעשות, יילדי לא שומרים שבת, תודה על התשובה

תשובה

שלום וברכה

אם קשה לך לחכות עד שהם באים אינך חייב להמתין לה ותקדשי ותברכי המוציא מיד שבעלך מגיע הביתה.

תציעי להם שהם יקדשו ויברכו בעצמם.