חברה והשקפה

מידה כנגד מידה כלםי גויים

  • כ"ט טבת התשע"ח

שאלה

ב"ה

שלום וברכה

סליחה על השאלה המוזרה, אבל אני גרה בחו"ל ולפני כשלוש שנים נפגעתי מכמה גויים וכעת יצא לי לראות איך השם שילם להם בריבוע, האם מותר לי לשמוח?, אם כן שהשם שולט אבל מצד שני האם השם בוחן אותי אם אשמח שכואב לאחר, וכך יתנהג עמי חס ושלום?

שאלה שנייה היא, איפה נמדד הגבול בין להאמין בהשם לבין לבחון אותו שנאמר לא תנסו את השם אלוקיכם? לדוגמה , אם יש לי 10 שקלים בבנק, ואני נוסעת לטייל באמונה שהשם ידאג לי, כמו "לחיות את הרגע", איפה נמדד הגבול גם בין חוסר אחריות לבין אמונה שהשם ידאג כשטגיע לגשר, והאם דוגמה זו טפשר להגיד שאני בוחנת את השם חס ושלום?

אבל זו רק דוגמה מבין מיליוני דוגמאות אז האם הרב יוכל לתת הסבר כללי שיגע בכל תחומי החיים?

תודה רבה על המענה

תשובה

שלום וברכה

הכתוב אומר שאסור לשמוח בנפילת האוייבים ולפי המתבאר בדברי המפרשים אפילו באויב נכרי כל שאינך בטוחה שליבך נקי מכל נגיעה אישית יש להימנע משמחה לאיד.

שאלתך השניה אין בזה קשר ניסוי של ה' כי אין כאן בחינה של ה' השאלה אי רק האם אפשר לחיות באמונה כזאת שה' יסדר לך כל מה שאת רוצה ולא להשתדל להתארגן לבד בצורה סבירה.

רוב בני האדם אינם בדרגות גבוהות כאלו ועליהם להתנהג כדרך כל הארץ להשתדל כדרך כל הארץ ולאחר מכן לסמוך על בורא עולם שיעזור לך שההשתדלות שעשית כרצון ה'  תשא פרי ותביא לך את הברכה.