מה לעשות כדי לזכות לבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

רוצה בת אחרי ארבעה בנים מה אני יכולה לעשות ?

תשובה

שלום

חז"ל ייעצו שאם רוצים להביא בת יראו שהגבר ימהר להזריע את זרעו לפני שהאשה גומרת להזריע את זרעה. וכמובן שתפילה על הדבר, מהאיש והאשה בנוסח כזה:

רבונו של עולם הנה ציוותנו בתורה לקיים מצוות פריה ורביה ולפי שפירשו לנו חכמינו זכרונם לברכה שלקיום מצוה זו יש להוליד גם בת מלבד הזכרים, לכן באנו להתחנן לפניך שתשים עין על השתדלותינו בקיום מצוה זאת, ותזמין לנו ללדת בת לכוונת קיום מצוה זו ובכן יהיה רצון מלפניך שבנינו ובנותינו יהיו מוצלחים ומוכנים לגדול בתורה ובמידות ישרות כרצונך הטוב עמנו אמן.

ותפילה תמיד מועלת, ובפרט כשכוונתכם להוליד בת יהיה בכדי לקיים את המצווה. אולם כמובן שלכל זה יש מקום רק אם אתם שומרים טהרת המשפחה.

בהצלחה, מנשה ישראל