לגור בארץ ישראל

  • כ"ט טבת התשע"ח

שאלה

שלום הרב, אני גר כרגע בניו יורק ואני רוצה לעבור לארץ, משפחתי שואלת אותי מה ענין לעבור לארץ, היכן מוזכרת המצוה של לגור בארץ ישראל? האם יש חיוב ומצווה מיוחדת בכך? ישר כח!
(אני לא יודע איך לסמן, אבל אין צורך כלל שהרב יחזור אלי ובטח שאפשר לפרסם את השאלה באתר אם תרצו)

תשובה

שלום וברכה

במדבר לג'
(נג) וְהוֹרַשְׁתֶּם אֶת הָאָרֶץ וִישַׁבְתֶּם בָּהּ כִּי לָכֶם נָתַתִּי אֶת הָאָרֶץ לָרֶשֶׁת אֹתָהּ:

וברמב"ן
 והורשתם את הארץ וישבתם בה כי לכם נתתי את הארץ לרשת אתה על דעתי זו מצות עשה היא, יצוה אותם שישבו בארץ ויירשו אותה כי הוא נתנה להם, ולא ימאסו בנחלת ה' ואלו יעלה על דעתם ללכת ולכבוש ארץ שנער או ארץ אשור וזולתן ולהתישב שם, יעברו על מצות ה' ומה שהפליגו רבותינו (כתובות קי:) במצות הישיבה בארץ ישראל ושאסור לצאת ממנה, וידונו כמורדת האשה שאינה רוצה לעלות עם בעלה לארץ ישראל, וכן האיש, בכאן נצטווינו במצוה הזו, כי הכתוב הזה היא מצות עשה ויחזיר המצוה הזו במקומות רבים, באו ורשו את הארץ (דברים א ח).

בהצלחה,