הקב"ה זקוק לתפילות שלנו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בעלי היקר היה בשיעור תורה בבת הכנסת והרב שדרש אמר להם שהקדוש ברוך הוא לא זקוק לתפילות שלנו בעלי אמר לו שהברסלב אומרים לדבר עם ה יתברך הרב אמר לו נכון אתה צודק אבל בעלי חזר מתוסכל ואמר איך רה אומר שכתוב בזוהר דבר כזה מאוד חשוב לי שבעלי יקבע זמנים לתורה אך אני דואגת שדברו של הרב יערערו את אמונתו ואת הצורך בתפילות אנה חזרו אליי עם תשובה

תשובה

שלום

כנראה שהרב לא הבהיר את עצמו די כמתבקש בעניינים רגישים אלה. הקב"ה הוא השלימות האמיתי והיחידה, והוא באמת לא זקוק לנו ולתפילות שלנו, הקב"ה לא נזקק לשום דבר. הקב"ה ברא את העולם בכדי להיטיב לבריותיו, שיא ההטבה זה הדביקות וההתבטלות לבורא עולם, שבעולם הזה אפשר להרגיש רק קצת מאוד מההרגשה הזאת של התבטלות להשם, אולם על ידי תפילה מתמדת מרגישים את הקירבה הזאת יותר ויותר.

התפילה בדביקות זהו תענוג רוחני שאין דומה לו, ואנחנו [הנפשות והנשמות שבקרב הגוף] כל כך זקוקים לתענוג הזה, ומשכך ברור כי התפילה הוא בכדי להתקרב אליו, אבל לא הקב"ה זקוק לקירבה הזאת, אנחנו אלה שכלה נפשינו לקירבה הזאת.

בהצלחה - מנשה ישראל