השם יעל על פי התורה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מעניין אותי לדעת מה השם יעל אומר לפי התורה.... היה רב שדיברתי איתו שאמר לי שלשם שלי יש כוח חזק... מה המשמעות של השם יעל לפי התורה, לפי הנורמולוגיה

תשובה

שלום

לפי הכלל שמהמקום שבו מוזכר השם בתורה לראשונה, אפשר ללמוד על מהות האדם הנושא את השם הזה, הרי שבעניינך השם יעל מוזכר בתורה בהקשר מאוד חיובי של כוח חזק שהכניע את כל הרע,

בספר שופטים פרק ד- ה, ואכן יש בכוח הנושאת שם זה להכניע את כל הרע, אף באופן היוצא מן הרגיל, מאחר וגם יעל אשת חבר הקיני התגברה על הגיבור הכי חזק בזמן ההוא סיסרא שר צבא יבין.

תבורך מנשים יעל - מנשה ישראל