שאל את הרב - כללי

האם מותר למלך להתחתן עם אלמנה?

  • ח' שבט התשע"ח

שאלה

שלום, שאלה קצרה, למדתי משניות סנהדרין, כתוב שם שאין מלך נושא אלמנה, אם כן איך דוד התחתן עם אביגיל אלמנת נבל? תודה. יהונתן.

תשובה

שלום רב,

כתוב במשנה במסכת סנהדרין (פרק ב משנה ב) שאסור לשאת את אשתו של המלך, ולפי דעת רבי יהודה מותר למלך לשאת אלמנתו של מלך אחר, ולהלכה נפסק ברמב"ם (הלכות מלכים פרק ב הלכה ב) שאפילו המלך אינו נושא אלמנתו של מלך אחר.

האמור הוא לגבי נישואין עם אלמנת המלך, אולם המלך עצמו מותר לו לשאת סתם אלמנה - שלא הייתה אשתו של מלך, ולכן היה מותר לדוד המלך להתחתן עם אביגיל אלמנת נבל הכרמלי.

בברכה,

הלל מאירס