חלב אחרי עוף

  • י' שבט התשע"ח

שאלה

בס"ד
האם מותר להקל לאכול חלבי אחרי עוף אחרי חמש שעות וחצי או שחייה להמתין 6 שעות מלאות?
מה הדין לאישה בהריון ?

תשובה

שלום וברכה

טו לכתחילה אין לאכול מאכלי חלב לאחר שאכלו מאכלי בשר, עד שיעברו שש שעות בדיוק. אפילו אם אכל בשר חיה ועוף. ומכל מקום במקום צורך יכול לאכול מאכלי חלב אחר חמש שעות ומחצה, וכגון בישיבות הקדושות בימים שקיים שעון קיץ ולצורך סדרי הישיבה הוצרכו לקבוע ארוחת ערב אחר חמש שעות ומחצה מאכילת הבשר, יש להקל בזה אף לכתחלה, שגם זה נחשב במקום צורך [לתועלת סדרי הישיבה]. וכן במחנות הצבא דאפשר להקל אף אחר חמש שעות ומחצה, דזה בכלל מקום צורך שיש להקל בו. ובבשר עוף יש להקל בזה יותר בפשיטות, כל שהוא צריך לדבר.

אשה בהריון בשעת צורך גדול יש מקום להקל לאחר שעה.