יש מצוה להתחתן עם גיורת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם להתחתן עם גיורת זה מצווה כפולה ,מאשר להתחתן עם יהודיה? אני מתלבט עם מי לצאת למטרת חתונה? אני בחור מבית שומר מצוות תודה על תשובתך

תשובה

אם אתה לא כהן, מותר לך להתחתן עם גיורת, וזה לא מצוה כפולה.

הנושא גיורת, עליו ליזה הרבה יותר מלהקניט ולצער את אשתו מסתם אישה, אף לצער אשה ולהקניט אותה זה תמיד נורא מאוד, מכל מקום מאחר שהתורה הזהירה בהרבה מקומות על העניין שאסור לצער את הגר, לכן יש לו להיזהר בזה במשנה תוקף, ואם ח"ו מקניט אותה יש בכך "עבירה כפולה".

מאידך כשאובה את אשתו הגיורת ומכבד אותה מקיים מצוה כפולה, "ואהבתם את הגר" נוף על המצוה לאהוב את אשתו, ולאהוב כל יהודי באשר הוא.

בהצלחה - מנשה ישראל