שאל את הרב - כללי

אבנר וגוליית

  • י"ב שבט התשע"ח

שאלה

יש לי שאלה שמעניינת אותי כבר זמן רב, כתוב במדרשים שאבנר היה חזק מאוד עד שהיה עדיף להזיז קיר של 6 אמות מאשר להזיז רגל אחת של אבנר. במקום אחר כתוב שאבנר אומר על עצמו שהוא יכול לעצור את סיבוב כדור הארץ ולסובב אותו לצד השני מפאת כוחו הגדול.
מצד שני גוליית שהיה בזמן אבנר שקילל את מערכות ישראל כולם פחדו להילחם איתו עד ששאול היה צריך להבטיח עושר רב ואת ביתו למי שיילחם איתו. דוד מגיע ומשכנע את שאול בזה שאם הוא הרג את האריה והדב אז כל שכן את גליית משמע שגליית פחות חזק מאריה, וברור שאריה לא יכול בכוחו לסובב את כדור הארץ, אז איך אבנר החזק כל כך פחד מגוליית? אשמח לתשובה על דרך הפשט, תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שאלה טובה שאלת

יתכן שאבנר בתחילת דרכו עדיין לא היה בכוח גדול כזה ויתכן שגליית היה חזק ממנו למרות כוחו הגדול של אבנר.