שבת,קיפול בגדים

  • י"ג שבט התשע"ח

שאלה

בוקר טוב.
שמעתי פעם באחד השיעורים של הרב זמיר כהן שאסור לקפל בגדים בשבת. השאלה האם מדובר בעבודות הבית כקיפול שיוצאת מכביסה או גם מדובר בפיז'מה או לסדר את הבגדים לתיק נסיעה כשאנחנו מתארחים או לסדר את הבגדים על שעל השידה כדי שלא יהיה בלגן בחדר וכ'. כי זה מאוד מציק לי שהבגדים זרוקים כך כל השבת
תודה

תשובה

שלום וברכה

מותר לקפל את הפיג'מה וכדו' כדי לסדר את החדר את הבית שיהיה נעים לשהות שם. אולם אין לקפל את הבגדים בקיפול מדוייק כפי הקיפול הראשון.