חברה והשקפה

גן עדן ואיך להצליח הכל?

  • י"ג שבט התשע"ח

שאלה

שלום.....אני חוזרת בתשובה וראיתי את כל התרייג מצוות והבנתי שלא משנה כמה בנאדם טוב אני יהיה אין מצב שאני יצליח לעשות את כל זה צריך להיות ממש מלאכים זה נכון שהרבה מזה אני כן יכולה אבל זה פשוט מפחיד אותי אני ממש נכנסתי לדיכאון מילדה שמחה הפכתי לחרדתית כי מדובר פה על החיים שלי זה לא צחוק .. צריך להיות סופרמן כדי לעשות את כל זה אני ממש מפחדת ואין לי למי לפנות כי אף אחד לא באמת יכול לעזור לי חוץ מרב ואני לא ממש מכירה רבנים אז אם תוכלו לתת לי טיפ משהו אני ממש
חייבת.! בבקשה

תשובה

שלום וברכה

אין אף נברא ביקום שיכול לקיים את כל התרי"ג מצוות כי יש מצוות שהם רק לכהנים ויש מצוות שהם רק ללווים או רק לגברים ורק לנשים וכו'.

כתוב בספרים שמי שמשתדל לקיים את המצות הבאות לידו ומקפיד כראוי על שמירת השבת הרי זה נחשב כאילו קיים את כל התרי"ג מצוות ככתבם וכלשונם כי שקולה מצוות השבת כנגד כל התרי"ג מצוות

הסירי דאגה מליבך ועבדי את ה' בשמחה שזה הוא רצון ה' שנעבוד אותו בשמחה ובטוב לבב.