מתנת סכין בחנוכת הבית

  • י"ג שבט התשע"ח

שאלה

האם יש דבר כזה שנותנים בחנוכת הבית מתנה סכין. תודה

תשובה

שלום רב,

לא ידוע על מנהג לתת סכין במתנה בחנוכת הבית. ויש להזכיר שיש מקפידים לא לתת אף פעם סכין במתנה (שיחות הר"ן אות ט בשם הבעל שם טוב זצ"ל. וע"ע בספר שמירת הגוף והנפש חלק ב' סימן רמג הערה ב ובספר סגולות רבותינו עמוד 404).

אמנם יש עניין להכניס סכין לבית חדש וכמו שכתב רבי נחמן מברסלב זצ"ל בספר המדות (ערך בית, חלק ב' אות ח) סגלה כשנכנס לבית חדש לגור, יכניס לשם חרב או סכין או שאר כלי זין. וסימן לדבר: בחכמה יבנה בית כלי חמס מכרותיהם, חרבותיהם, מגורותיהם. והביאו הגר"ח פלאג'י זצ"ל בספר עתרת החיים (סימן כד).

בברכה,

הלל מאירס