זוגיות

טקס החתונה.

  • י"ד שבט התשע"ח

שאלה

רבים היום לא מתחתנים בגלל סיבות כלכליות/הקושי להתגרש/טקס החתונה כבר לא מרגש כמו פעם ועוד סיבות אחרות.. ברצוני לדעת מה חשיבות הטקס לפי הדת ומה הוא נותן לבני הזוג לאחר מכן. האם יש הבדל בין זוג שהתחתן בחתונה מפוארת לבין זוג שהתחתן ברבנות בטקס מזורז?
תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

עיקר החשיבות היא להתחתן לפי דת משה ושיראל כהלכה וזה מביא את השכינה לבית ומביא את הברכה לזוג.

סעודת החתונה היא סעודת הודיה לה' על שזכיתם לבנות בית נאמן בישראל. מאחר ומדובר בדבר גדול נהגו לעשות סעודה גדוהל אבל מי שעושה סעודה רק במניין גם זוכה לכל הברכות והישעות שיש בחתונה כהלכה.

בבברכה,