חישוב מעשר אצל עצמאי

  • י"ז שבט התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב , יש לי שאלה בנושא מעשר .
אני גר כרגע בארה״ב ואני מקבל משכורת פעם בחודש לפי כמות מכירות אז הסכום עצמו משתנה ,

אני מקבל משכורת לחברה שבבעלותי , שממנה אני משלם כל מה שקשור למחיה ומוציא כספים לחשבון הפרטים רק פעם בכמה חודשים ככה שאני חוסך במיסים,

אם נגיד אני אקבל 1000$ משכורת אני ישלם 300$ מיסים וישאר עם 700$.

אז יש דרך לקבל את ה1000$ לחברה ואז בעצם להשתמש בכסף נגיד והוצאתי 500$ הוצאות אז אני ישלם מיסים על 500$ וזה הרבה יותר משתלם .

השאלה איך אוכל לחשב את המעשר ?

אני קונה כל מה שאני צריך מהחשבון של העסק בעצם בשביל לחסוך מיסים , לפעמים בסוף שנה אני צריך לשלם קצת יותר בשביל להשלים.

אם תוכל לייעץ לי מה לעשות בנדון . תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כל ריווח שאתה מושך בכל צורה שהיא יש להפריש מעשרות מהנטו של המשיכה. תוכל כמובן לתרום ישיר מהחברה את המעשר ולקבל קבלה המזכה אותך בהחזר מס. את החזר המס תצטרך לעשר שוב.