הרהורי עבירה גדולים

  • י"ח שבט התשע"ח

שאלה

בס“ד
שלום כבוד הרב,
יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן, לצערי, היצר הרע שלי גדול מאוד וגורם לי לחשוב מחשבות שאינן צנועות וקשה לי מאוד להרחיקן ממוחי ולסלקן. לאחרונה, השאלה כיצד להתגבר עליהן, מעסיקה אותי רבות, האם כבוד הרב יוכל לעזור לי בבקשה?
בנוסף, אני מרגישה שאני כל הזמן נופלת מחדש ונכשלת בכל מיני מצבים כמו: ראיית דברים שאינם צנועים, כעס, גאווה וכו‘, אני לא מצליחה להשתפר, קשה לי מאוד, האם כבוד הרב יוכל בבקשה לעזור לי, כיצד אוכל לשפר את מידותיי?

תשובה

שלום וברכה

הדרך הטובה והנכונה ביותר היא להימנע מלהסתכל בדברים אסורים מכאן ואילך. לא להילחם עם מחשבות אלא להסיח דעת למחשבות אחרות, לשנות את המחשבה לעניין אחר בלי לחץ ובלי להיחם על המשחבות. הזמן יעשה את שלו והמחשבות הלא צנועות יפסיקו להטריד בעז"ה

נפילה בדברים לא צנועים מחייבת אותך להכניס סינון טוב במחשב והרחקה מכל דבר שיכול להפיל אותך לחטא.

על גאווה אין צורך לעבוד כעת תשאירי את זה לגיל מאוחר יותר. כעת את יכולה להרגיש טוב עם עצמך.

כעס היא עבודה של החיים וצריך לעבוד על זה שוב ושוב ולאט לאט מצליחים יותר ויותר להתגבר על היצר הרע של הכעס. ממליץ להקשיב להרצאות על נושא זה באתר וזה יעזור לך מאוד. אבל אין להיבהל מנפילות בעניין הכעס כי זה עבודת ה' לא קלה למשך זמן רב.