אב חרדי שניתק קשר עם ילדיו שחזרו בשאלה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

היום, מוצ"ש 28/07/07 צפיתי בסרט תיעודי בערוץ 8 על 5 אחים שחזרו בשאלה (הראשון היה מנחם פיליפ, הזמר המפורסם). במשך הסרט בכיתי לא מעט פעמים, בגלל כמה נקודות, החשובות שבהן זה שהאב סילק את ביתו מהבית שהלכה לסרט בקולנוע, והשניה זה שהאב החרים את ילדים (אלה שחזרו בשאלה). כל אחד חזר בשאלה מסיבות שונות מהאח השני, וכולם רוצים קשר עם המשפחה, רק האב לא מוכן בשום פנים ואופן להכיר בהם והבנים עוברים תהליכים נפשיים מסובכים (הבת שביניהם, אושפזה במחלקה הפסיכיאטרית). עכשיו יצא לי במקרה, לראות הרצאה על נידוי וחרם בערוץ הדברות "מכאן". ועכשיו השאלה: איך זה שהאב, אם כל הכבוד לו, מחנך את ילדיו ומרביץ להם (כדרך משיטת החינוך) ואחרי מעשיו, לא מוכן לקבל את ילדיו ואפילו הוא שאל מהרב והרב אמר לו לנתק איתם את הקשר??? לא מסתדר אצלי, איך האב מנתק אם בניו קשר, בגלל שהם שינו את דרכם (וכנראה בגלל המצב האלים בבית)???? מבקש לפני שתענו לי על השאלה, לקרוא את סיפורם של כל אחד ואחד מהאחים תודה מראש ומקווה לקבל תשובה מספקת.

תשובה

ראה מה שכתבתי בעניין זה בשאלות ותשובות באתר במדור חברה והשקפה שאלה: `אנטישמיות ושנאת חינם`.

המקרה שאתה מתאר לא מוכר לי, ואין לי אינטרנט שאוכל לבדוק בקישור שציינת.

אחרי שתקרא את מה שכתבתי שם, אם לא תמצא דרך לשלב גם את הסיפור הזה שם, הרי שכנראה המקרה שאתה מתאר [אם אכן סיפורי הבנים נכונים], הוא סיפור יוצא דופן, וכנראה שזה קרה לאבא מרוב צער על מה שקרה לו, והתקשורת, איך לא, עטה על הטרף כמוצא שלל רב, הרי צריך להגיש את הטרף לצרכנים שלה המכונים "אנשים חושבים".

מנשה ישראל