מה זה סיאנס?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לפני כמה זמן ראינו בישיבה את הסרט סיאנסים בצבא למחרת אמרו שאחת השיכבות עשו סיאנס שאלתי איפה עשו? ואמרו לי שעושים עכשיו בבית מדרש בעזרת נשים. הלכתי לראות הם היו שלושה ארבעה ילדים היה להם תנ"ך הם שואלים שאלות ואז זה נראה שהתנ"ך זז לבד. רציתי לדעת האם זה סיאנס? האים יש לזה קשר לנשמות או רוחות? ואם אני אמרתי לאחד הילדים שישאל שאלה אז גם אני השתתפתי בסיאנס?

תשובה

העושים את הסיאנס, נלכדים בחטא שיש עליו לכמה דעות עונש סקילה.

השואל שאלה לפני עושי הסיאנס, נלכדים בחטא לאו שאין עליו אזהרת מלקות, אולם חייב מכות מרדות, ויש האומרים כי השואל מן הצד נלכד בחשש, חיוב כרת. איך עושים דבר כזה ב"ישיבה", ועוד ב"בית הכנסת", ה` ישמור, הרי על כאלה דברים אמרו חכמים כי סוף בית המדרש הזה להיחרב. בהצלחה, לא בסיאנס -

מנשה ישראל