חברה והשקפה

ילדים לא שומרי צורה ומצוות

  • כ"א שבט התשע"ח

שאלה

שלום רב,
האם עדיף לא לעשות ילדים בכלל, מאשר לעשות ילדים ולגדלם באופן חילוני?

תשובה

שלום וברכה

א. למה לגדלם בצורה חילונית? למה לא לגדלם לתורה וליראת שמיים?

ב. כך כתוב בגמרא (תגרמתי ללשון הקודש את הארמית מסכת ברכות דף י עמוד א

בימים ההם חלה חזקיהו למות ויבא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו: כה אמר ה' (צבאות) צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה וגו'. מאי כי מת אתה ולא תחיה - מת אתה - בעולם הזה, ולא תחיה - לעולם הבא. אמר ליה: למה אני נענש כל כך ? אמר ליה: משום דלא עסקת בפריה ורביה. אמר ליה: משום שנראה לי ברוח הקדש שיצאו ממני בנים לא טובים. אמר ליה: בסתרי הקב"ה  למה לך? מאי שהצטוות עליך לעשות, ומה שרצוי לפני בורא עולם הוא יעשה, אמר ליה: עכשיו תן לי את בתך,אולי הזכות שלי ושלך יסייעו שיצאו ממני בנים טובים. אמר ליה: כבר נגזרה עליך גזירה למות. אמר ליה: בן אמוץ, כלה נבואתך וצא! כך מקובלני מבית אבי אבא - אפילו חרב חדה מונחת על צוארו של אדם אל ימנע עצמו מן הרחמים.

המסר ברור

בהצלחה,