זוגיות

מותר להתחתן עם בת דודה?

  • כ"א כסלו התשפ"א

שאלה

היי הרב!
אז ככה, קוראים לי דניאל ואני מרגיש בתקופה האחרונה שאני מתאהב בבת דודה שלי. מבחינת הגיל יש בינינו 3 שנים הפרש, אז זה בסדר. ונגיד שבדקנו את הדנ״א והכל יהיה בסדר, אבל אני ממש אוהב אותה ולא יודע איך המשפחה תגיב. גם איזשהו רב אמר לי שזו אפילו מצוה להתחתן בין בני דודים, אז ממש רציתי שתעזור לי, כי אני לא יודע מה לעשות, בכל זאת היו מלא צדיקים שהתחתנו בין בני דודים אבל אני לא יודע מה לעשות... בבקשה עזרה!!!

תשובה

שלום וברכה

אכן אין כל בעיה בנישואין אלו ויש לנסות לשלוח מישהו להציע לבחורה. ואם היא תהיה מעוניינת, תוכל לקדם את הדבר מול ההורים בעז"ה.

בברכת הצלחה מרובה,