למה עצובים שמישהו נפטר ושמחים שתינוק נולד?

  • כ"ז שבט התשע"ח

שאלה

למה עצובים שמישהו נפטר הרי האדם סיים את התיקון שלו בעולם. ועבר לעולם שכולו טוב...
ושתינוק נולד כולם שמחים. הרי הוא רק עכשיו מתחיל את התיקון שלו. למה זה ככה?

תשובה

שלום וברכה,

האבלות והעצב יש להן שתי מטרות:

א. עבור האבלים - כדי לבטא את כאבם של האנשים שאיבדו אדם יקר להם (היתומים, האלמנות) שלא יראו אותו עד העולם הבא או תחיית המתים.

ב. עבור הנפטר - כדי להראות את גודל חשיבותו לעולם הזה, את חסרונו לנו, דבר שמייקר אותו בעולם הבא (להבדיל, אמרו חז"ל שכאשר רשע נפטר - טוב לו וטוב לעולם). זאת מלבד הקדיש והקבלות השונות שמזכים את נשמתו.

תינוק שנולד אינו רק בא לתיקון, אלא גם כדי לזכות לקיים מצוות ומעשים טובים שירוממו את נשמתו, ומי שקיבל פיקדון יקר כמו נשמת הישראל צריך להודות על כך.

בברכה,

דניאל בלס