בחירת שם לתינוקת<<<

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

נולדה לנו במזל טוב בת בתאריך 22/7/07 ז` באב בשעה 11:34 אנו מתלבטים לגבי בחירת השמות: ליאן,ליאה,ליה,לינוי, ועוד שמות שמתחילים באות ל` ורצינו לדעת גם על שמות שמתאימים לתאריך ולמזל {סרטן}... תודה רבה לכם

תשובה

מזל טוב השם הכי מתאים לפי דעתי, בהתאם למקובל בידי, הוא השם השני מבין ארבעת השמות שציינתם, הוא שם בעל משמעות, הוא שם שיש בה את האות ה` שיש בה כוח הבאת צאצאים לעולם, והוא גם שם קדוש של אחת האמהות של עם ישראל, כמו כן הוא שם המתאים גם לתאריך הלידה. שאר השמות לא מומלצות.

הנני לציין כי יום הלידה ז` באב, הוא תאריך בעל משמעות בלוח היהודי, ומוזכר במשנה (תענית פרק ד משנה א), בזמן שבית המקדש היה קיים חגגו בו חג הבאת עצים למזבח.

בהצלחה – מנשה ישראל