שבת

טלטול ברה"ר או הוצאה לרה"ר

  • כ"ז שבט התשע"ח

שאלה

שלום לכבוד הרב
רציתי לשאול על מנת לדעת להסביר לאישתי מעבר לקריאה של ההלכה היבשה:מה ההיגיון שבעקבותיו יש איסור של הוצאה מרשות הרבים לרשות היחיד מלבד גזרת הכתוב? יעזור לי מאוד כי בדור הזה הרבה מבקשים לדעת את ההיגיון העומד מאחורי איסורי תורה מלבד האמירה של "אסור כי כך כתוב"

בברכה ובכנות אמיתית לדעת על מנת להעביר הלאה

אבנר עסיס

תשובה

שלום וברכה

כתבו המקובלים שהוצאה מרשות לרשות אסורה מאחר ורשות הרבים מרמז לקליפות ורשות היחיד מרמז לקדושה וההוצאה גורמת לתעורבת של היצוצות הקדושים שבקדושה שיפלו אל הטומאה למרות שבשבת בדרך כלל כל הקליפה נפרדת מהקדושה והנה דברי רבינו האר"י כמובא בספר קהלת יעקב
הוצאה מרשות היחיד לרשות הרבים בשבת, גורם להמשיך הברורין הקדושים שכבר הובררו ונעשו רשות היחיד, ועל ידי הוצאתו גורם להם לצאת עוד החוצה אל הסיגים והקליפות רשות הרבים, עץ חיים שער המלכים פרק ח':

בהצלחה,