לתת מעשרות להורים

  • כ"ז שבט התשע"ח

שאלה

שלום לרב
אני גרה עם בעלי והילדים אצל הורי
כרגע המצב הכלכלי שלהם לא טוב כל כך ויש כבר (יש לאבא שלי עסק ואמא שלי עובדת אבל המצב לא טוב עדיין) התראות לניתוקי חשמל ומים ,כבר ניתקו להם לא מזמן ואבא שלי לקח הלוואה או חיפש אצל אנשים שחייבים לו כסף כדי להסדיר את החשמל
המעשרות שלי לא יספיקו להכל ושוב אבי יוכל להשיג כסף בהלוואות או להתחנן לאנשים שיחזירו לו קצת כסף, השאלה אם מותר לי לעשר להם למרות שאבי בעל עסק ואימי שכירה?
תודה לרב

תשובה

שלום וברכה

מצווה גדולה לעשר להם והם ראשונים לפני כל אחד אחר.

חשוב שהם לא ידעו שזה ממעשורת אלא שאת נותנת להם מתנה מרצונך הפרטי ותוכלי לחשוב את זה ממעשרות.