מה מתפללים ביחידות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

למקבל השאלה שלום ברצוני לברר כאשר אני מכל סיבה לא מצליח להגיע בזמן לתפילת הבוקר, אבקש לציין אני גר בכרכור עובד בפ"ת בדרך כלל אני מתייצב בבית הכנסת לתפילת הבוקר בשעה 0510 השליח ציבור מתחיל בשעה 0510 אלו דברים חשובים עלי להתפלל כאשר אני מתפלל ביחידות ברגשי כבוד

תשובה

שלום

בשעה 5:10 כיום, שזה יוצא כחצי שעה אחרי עלות השחר, אפשר בשעת הדחק לסמוך על השיטות הסוברות שזהו כבר זמן תפילה בדיעבד. [אם מתחילים בזמן זה הרי שכשמגיעים לקריאת שמע כבר יש אור יום קצת, ויוצא ידי חובת קריאת שמע בזמנה].

כשמתפללים ביחידות יש להתפלל כל סדר התפילה כמו בבית הכנסת, [ללא חזרת הש"ץ], אולם כשהזמן קצר ואין זמן להאריך, יש לתת דגש על התפילות [הקטעים] האלו, ברכת ברוך שאמר והיה העולם, אח"כ יאמר אשרי יושבי ביתך, עד ואנחנו נברך י-ה מעתה ועד עולם הללוי-ה, אח"כ ברכת `ישתבח`, ומברכת יוצר אור ובורא חושך עד אחרי תפילת שמונה עשרה. אחר כך יאמר אשרי, ובא לציון.

שלום ובהצלחה - מנשה ישראל