האם לתת לילד לבחור היכן ללמוד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם ילד בן 13 אמור להחליט איפה הוא רוצה ללמוד (אני אשה חרדית שנשואה לבעל לא חרדי והילד עד עכשיו למד במסגרת חרדית והשנה החליט שהוא רוצה לעבור לבני עקיבא)?

תשובה

בעיקרון כשהבן מרגיש שבמקום מסויים הוא יצליח בלימודים שלו יותר, הוא אינו חייב לשמוע בקול הוריו.

אולם במקרה שאת מתארת שהבן בוחר לעצמו מסגרת שקידשה מלבד לימוד התורה, עוד כמה ערכים נוספים השנויים במחלוקת, והאמא רוצה שימשיך ללמוד במסגרת שבה למד עד עכשיו, שמבחינת התוצאות כולי עלמא מודים שפירותיה מצויינים יותר במה שהם מוגנים יותר מפגעי הרחוב, שהינם כיום אם כל חטאת, לכאו` הדין עם האמה החפיצה בתועלת בנה, ועליו לשמוע בקולה, ולא להתחכם ולומר שהוא סבור שהוא יצליח בבני עקיבא יותר ממסגרת חרדית, בו בזמן שהמציאות מוכיחה שהדבר אינו נכון.

בהצלחה - מנשה ישראל