יציאה מהארץ לטיול קצר.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מעונינת לנסוע לטיול קצר (4 ימים) עם בעלי לחוץ לארץ. בעלי מתנגד בתוקף לצאת מהארץ, מטעם הההלכה. נושא זה מעלה ריב ומחלוקות רבות. רציתי לדעת האם באמת יש איסור כזה? האם מותר לנסוע לטיול למטרת הנאה, בילוי, ופריקת לחצים? אשמח אם תחזירו לי תשובה למייל זה. תודה

תשובה

למטרות הנאה ובילוי גרידא, אכן לא ראוי לצאת מן הארץ [היתר היציאה על פי ההלכה הוא בעיקרון רק לרפואה, לפרנסה, לצורך מצוה, וכו`].

אך יציאה למטרת פריקת לחצים, אפשר לקבל היתר מרב כשישתכנע כי הנסיעה לחו"ל יסיר לחצים מכבידים, [באופן שאי אפשר לקבל את האפקט הזה בטיול בתוך הארץ], ואולי גם `שלום בית` כשלא יושג אלא באמצעות הטיול ישמש כסיבה להיתר.

בהצלחה - מנשה ישראל