חגים ומועדי השנה

קטניות לאשכנזי שהתחתן עם ספרדייה

  • ד' אדר התשע"ח

שאלה

שלום הרב,
אני אשכנזי, שלא אוכל קטניות בפסח, והתחתנתי עם מרוקאית שאוכל קטניות בפסח.
שמעתי שיש רבנים שסוברים שמותר לנו כמשפחה לבחור איזה מנהג אנחנו לוקחים ממי. ומותר לנו לבחור שבבית שלנו נאכל קטניות בפסח. האם אפשר לנהוג כך? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

כבודו צריך להמשיך במנהגו שלא לאכול קטניות בפסח. וגם אשתך ראוי שתנהג כמוך. ומכל מקום בבית הוריה בארץ ישראל היא יכולה להמשיך לאכול קטניות בפסח (יעויין שו"ת יביע אומר חלק ה' חלק אורח חיים סימן לז, שם, וחזון עובדיה פסח חלק ב' עמוד פח).

בברכה,

הלל מאירס