למה במדרשה משלמים ובישיבה לא?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב.. קודם כך תודה רבה שאתה מתייחס לכל שאלותיי.. אני שואלת הרבה עוד אין לי רב שאני יכולה לפנות אליו... איפה אני יכולה לברר על מדרשות שקרובות לביתי?? וגם ענין אותי לדעת איך זה שישיבה לא עולה כסף ומדרשה כן?? לא שאין לי כסף.. אבל זה נורא יקל ויעזור להתמקד אך ורק בלמידה אילו לא הייתי צריכה לשלם, אוכל להרשות לעצמי לא לעבוד למשל, אני מבינה ומובן שצריך לשלם על האוכל והחשמל ... אבל מה ההבדל בין גברים לנשים?? מעבר לזה שגבר מחוייב בלימוד תורה יותר מאישה, אבל גם אישה הרי צריכה ללמוד מוסר ומידות וכו

תשובה

ישנן מדרשות רבות באיזור מגורייך, [רמת גן סמוכה לבני ברק, הלא כן?]. ולפי מה שביררתי קיימים מדרשות מצויינות שאפשר ללמוד שם גם ללא תשלום, אולם מאחר ואני לא ממונה על העניינים האלה של שיבוץ וכו`, עלייך לשלוח לכאן מס` טל, שאפשר להשיג אותך, ואנו [נשות האירגון] נחזור אלייך בהקדם האפשרי עם כל הפרטים שאת מבקשת.

אכן אין הבדל בין נשים לאנשים, המצוות וההלכות הנוגעות לנשים, ומי מדבר על הרעיון היהודי האמוני, הינן ארוכות מארץ מידה שאפשר למלא בהם כמה שנים טובות של למידה.

המתפלל להצלחתך - מנשה ישראל